Desserter

Arme riddere med sommerbær

Af Camilla Zarah Lawes 20. juli 2021
En skøn, sød ret fra det klassiske mormorkøkken. Her er de arme riddere med friske bær vendt i en sukkerlage og en frisk, syrlig creme
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 4 skiver toastbrød
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 30 g smø
  • 1 udstikkerform på 6 cm (eller tilsvarende glas)

Sommerbær

  • 75 g rørsukker
  • ¾ dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 400 g blandede sommerbær (jordbær i kvarter, blåbær, brombær og hindbær)

Syrlig creme til arme riddere

  • 2½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. flormelis
  • lidt citronsaft
  • fintrevet citronskal af ½ citron

Opskirft - sådan laver du arme riddere med sommerbær

  1. Stik brødet ud med udstikkerform eller glas, så du får 4 flotte runde skiver. Pisk ægget let sammen med mælk. Smelt smørret på en stor pande. Vend brødstykkerne godt rundt i æggeblandingen, og steg dem så de bliver gyldne på begge sider.
  2. Kog en lage af sukker, vand, vaniljekorn og vaniljebælg. Tag den fra varmen, når den er som tyk sirup, og vend alle sommerbærrene i.
  3. Rør yoghurten sammen med flormelis, citronsaft og citronskal til en let syrlig creme.
  4. Læg de arme riddere på hver deres tallerken; fordel bærkompotten på, og læg en skefuld syrlig creme på. Servér straks den lækre dessert.

 

Tip: Hvis denne dessert skal nydes udendørs, så pas på bierne!

Kan du ikke få nok bær? Så se med herunder: 

Andre lækre opskrifter