Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Apple Pie med skovbær
29. september 2014
(Opdateret 29.09.14)
Af:
af Helle Rosenkrantz
Mette bagte denne skønne apple pie i ugens "Den store Bagedyst". Her får du opskriften på apple pie med skovbær og lækkert cream cheese fyld.
Mørdej
220 g (helt koldt) smør
300 g mel
3 spsk. sukker
1 æg (pisket)
Lidt salt
Skovbærbund
150 g forskellige bær
1 citron
1 håndfuld valnødder
Sukker efter behov
Cream cheese fyld
2 pakker flødeost
100 g sukker
2 æg
2 vaniljestænger
Æbleroser
Æbler skåret i tynde skiver
1 Citron
Karamel
125 g flormelis
62 ml vand
Karamelsauce
50 g smør
90 g brun farin
1 dl piskefløde
1 tsk. vanilje
Lidt salt
Fremgangsmåde
Mørdejen
Mel, sukker, salt og smør kommes i foodprocessoren. Der blendes indtil massen er godt klumpet.
Ægget tilsættes, og dejen begynder at samle sig og blive til en dej.
Dejen samles og deles i to (en til bund og en til låget). Disse lægges i hver deres plasticpose og lægges på køl til brug.
Skovbærbund med valnødder
Kog bær i 5-10 minutter.
Sigt blandingen igennem en si.
Afkøl.
Brug kun kødet i bunden af din tærte.
Hak valnødderne og fordel dem over bærbunden.
Cream cheese fyld
Skrab vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret.
Rør flødeost, sukker og vanilje sammen.
Æggene tilsættes.
Blandingen hældes over din skovbær + valnøddebund.
Æbleroser
Æbler skæres papirtynde med en mandolin og puttes i citronvand.
Stykkerne kommes på en tallerken og sættes i mikroovnen i ca. 1 minut. Dette gøres for at gøre æblerne bløde og lettere bøjelige.
Rul den første i en stram spiral og derefter rulles de næste omkring den første, så du får en smuk rose.
Stil dem væk i små forme indtil de skal bruges (fx espressokopper eller muffinforme).
Karamel
Varm flormelis til en lys karamel dannes.
Tilsæt vand og kog i ca. 1 minut.
Pensel æbleroserne med karamellen til sidst.
Karamelsauce
Kog smør, brun farin, smør, fløde og MEGET LIDT salt i ca. 6 minutter.
Tilsæt vaniljesukker og afkøl inden denne bruges som tilbehør til æblekagen.
Bagning
Først bages bunden i 10 minutter ved 200 grader på en pizzasten.
Fyld og låg tilsættes og kagen bages videre i 40-45 minutter ved 180 grader.
Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.
Læs mere om:
Den Store Bagedyst
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også