Apple-pie a la Timm Vladimir
Tid: 20 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 6
DET SKAL DU BRUGE 250 g hvedemel 125 g smĂžr 60 g flormelis 1 ĂŠg 1 tĂŠrteform med hĂžje kanter, ca. 24 cm i diameter lidt smĂžr til formen
FYLD 5 ĂŠbler 1 spsk. majsstivelse 2 spsk. mĂžrk muscovadosukker 1œ tsk. kanel
PENSLING 1 ĂŠg
TIL SERVERING cremefraiche 18 % eller vaniljeis
PRĂV OGSĂ
: Erstat den skĂžnne apple-pie med en god gammeldags ĂŠblekage som mormor lavede den. FĂ„ opskriften her
Opskrift - sÄdan laver du apple-pie a la Timm Vladimir
1. RĂžr mel og smĂžr sammen til en rasplignende konsistens, og tilsĂŠt flormelis. Saml dejen med ĂŠgget. Hvis ikke dejen samles helt, kan du tilsĂŠtte 1-2 spsk. vand. Pak dejen i husholdningsfilm, og sĂŠt den pĂ„ kĂžl i 1 time. Tag Âč/â af dejen fra til tĂŠrtelĂ„g. Rul resten af dejen tyndt ud med en kagerulle pĂ„ et meldrysset bord, og lĂŠg dejen i den smurte form. 2. FYLD: TĂŠnd ovnen pĂ„ 180°. Skyl ĂŠblerne, og skĂŠr dem i tynde bĂ„de. Bland majsstivelse, sukker og kanel i en plasticpose, og lĂŠg ĂŠblebĂ„dene i posen, sĂ„ de kan blive vendt godt i blandingen. Fordel ĂŠblerne i formen. Rul det sidste dej ud til et lĂ„g, der passer i formens omkreds, og lĂŠg det over ĂŠblerne. Luk godt til langs kanterne. 3. PENSLING: Pensl dejen med sammenpisket ĂŠg, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. ServĂ©r den gerne lun med iskold cremefraiche eller vaniljeis til.
PRĂV OGSĂ
: Bagte ĂŠbler med mandler og nĂždder