apple-pie
Desserter

Apple-pie a la Timm Vladimir

I denne apple-pie får du mere æble, end du får kage, så brug de allermest smagfulde æbler, du kan finde. Her får du opskriften på Timm Vladimirs lækre apple-pie

Apple-pie a la Timm Vladimir

 
Tid: 20 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 35-40 minutter. 
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g hvedemel
125 g smør
60 g flormelis
1 æg
1 tærteform med høje kanter, ca. 24 cm i diameter
lidt smør til formen
 
FYLD
5 æbler
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. mørk muscovadosukker
1½ tsk. kanel
 
PENSLING
1 æg
 
TIL SERVERING
cremefraiche 18 % eller 
vaniljeis
 
PRØV OGSÅ: Erstat den skønne apple-pie med en god gammeldags æblekage som mormor lavede den. Få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du apple-pie a la Timm Vladimir

 
1. Rør mel og smør sammen til en rasplignende konsistens, og tilsæt flormelis. Saml dejen med ægget. Hvis ikke dejen samles helt, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand. Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 1 time. Tag ¹/₃ af dejen fra til tærtelåg. Rul resten af dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg dejen i den smurte form.
 
2. FYLD: Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Bland majsstivelse, sukker og kanel i en plasticpose, og læg æblebådene i posen, så de kan blive vendt godt i blandingen. Fordel æblerne i formen. Rul det sidste dej ud til et låg, der passer i formens omkreds, og læg det over æblerne. Luk godt til langs kanterne.
 
3. PENSLING: Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Servér den gerne lun med iskold cremefraiche eller vaniljeis til.
 
PRØV OGSÅ: Bagte æbler med mandler og nødder