Appelsinmousse med marengs og flødeskum til 6 personer
Tid: 25 minutter. Køletid: 4-6 timer.
DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINMOUSSE 3 blade husblas 3 æg 150 g sukker 1 dl appelsinsaft 1 spsk. Grand Marnier 2½ dl piskefløde skal af 1 usprøjtet appelsin
Til servering 2 dl piskefløde 12 hvide marengskys
Appelsinmousse er frisk og sødlig. Er du mere til det syrlige så prøv en skøn citronfromage de luce. Få opskriften her Opskrift - sådan laver du appelsinmousse med marengs og flødeskum
1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse med en elpisker. Varm appelsinsaft og Grand Marnier op til kogepunktet i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen. Vrid husblassen, og opløs den helt i den varme appelsinsaft. Pisk fløden til let skum. Pisk appelsinsaftblandingen i æggemassen, og vend derefter forsigtigt flødeskum og fintrevet appelsinskal i. Fordel moussen i 6 kopper, og stil dem på køl i 4-6 timer. 2. Servering: Pisk fløden til skum, og knus marengskyssene. Pynt hver portion appelsinmousse med flødeskum og knust marengs lige inden servering.
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemoussen