Amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup
Desserter

Amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup

20. marts 2014
af Sandra Palmquist
Foto: Anette Nilsson/All over press
Her får du en skøn opskrift på søde amerikanske pandekager med vanilje, som er helt uimodståelig

Har man sagt brunch, må man også sige amerikanske pandekager!

Denne opskrift er i en lidt mere luksuriøs og lyserød udgave med vanilje, granatæblesirup og serveret med friske hindbær - perfekt til pigefødselsdagen!

Amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup

Tid: 30 min.4 pers.

Det skal du bruge til amerikanske pandekager

5 dl hvedemel, gerne med højt glutenindhold3 tsk bagepulver1 tsk salt1½ tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang vanilje2 æg1 spsk rapsolie3 dl rismælk eller alm. mælkSmør eller olie til stegningFriske bær, her hindbærFlormelis

Granatæblesirup:1 dl granatæblekerner, ca. 1 granatæble2 dl ahornsirup

Prøv også: Amerikanske pandekager med søde kirsebær

Sådan laver du amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup

Tilbered først granatæblesiruppen:Rul granatæblet over bordet for at løsne kernerne. Tag dem ud og bland med ahornsirup. Stil til side.

Amerikanske pandekager:Bland de tørre ingredienser til de amerikanske pandekager i en skål. Rør æg og olie i melblandingen. Tilsæt mælken forsigtigt og rør til en jævn, glat dej.

Steg klatkagestore pandekager i fedtstoffet ved middelvarme på en varm pande, til de er fint gyldenbrune og luftige - giv dem ca. 2 min. på hver side.

Server de pandekagerne varme med granatæblesirup, friske bær og et drys flormelis!

Top din brunch med sunde, hjemmebagte mysliboller. Få opskriften her

Elsker du chokolade? Så tag et kig i vores store galleri med 25 fristende opskrifter med chokolade: