Æbletrifli med ekstra meget smag
Mad

Æbletrifli med ekstra meget smag

29. oktober 2018
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Sæt et sødt punktum efter maden med en dejlig dessert. Her har vi piftet en skøn æbletrifli op med ekstra meget smag - og så hører den til på den sunde side af desserter. Få opskriften her.
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • Ca. 3 æbler (300 g renset vægt)
  • ½ dl sukker
  • ½ stang vanilje
  • 2 spsk. honning
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 100 g granola eller mysliknas
  • 250 g græsk yoghurt 10 % el. 5 %
  • ½ stang vanilje

Opskrift - sådan laver du æbletrifli med ekstra meget smag

1. Skær æblerne i tern. 2. Bring langsomt æblestykkerne i kog sammen med sukkeret og ½ stang vanilje. Lad det simre 5-10 min., til æblerne er møre. Sæt det til afkøling. 3. Smelt honningen på en pande ved lav varme, tilsæt krydderierne samt granola og vend det hele rundt, til det er karamelliseret. Lad det køle af på et stykke bagepapir. 4. Smag yoghurten til med kornene fra den anden halve vaniljestang. 5. Fordel æblekompot og granola lagvis i 4 glas og slut af med vaniljeyoghurten. Energi pr. person: 307 kcal. Fordelt på: fedt 27 %, protein 8 %, kulhydrat 66 % PRØV OGSÅ: Bananpandekager med havregryn
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også