Æbletrifli i glas
Desserter

Æbletrifli i glas

af Timm Vladimir 1. februar 2021
Foto: Columbus Leth
Æbletrifli er den perfekte efterårsdessert. Når du serverer æblekagen i portionsglas, ser det lidt finere ud – og der er ikke nogen, der tager lidt for grådigt af flødeskummet! Her får du opskriften på æbletrifli i glas.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 5 æbler
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 40 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 40 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 25 g sukker
  • 2 dl piskefløde

Opskrift - sådan laver du æbletrifli

1. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med ½ dl vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.

2. Tænd ovnen på 180°. Blend pistacienødder, mel, smør og sukker i en foodprocessor til en crumble. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden.

3. Pisk fløden til flødeskum. Anret æblekompotten i glas, og top med bagt crumble og flødeskum.

PRØV OGSÅ: Muffins med blommer og chokolade

Hvor stammer triflien fra?

Trifli kommer af det engelske ord 'trifle', som betyder bagatel – det menes, at i'et er for at gøre ordlyden mere italiensk. Desserten har vi i Danmark tillært os af englænderne, og den består i sin grundform af makroner vædet med alkohol lagt i lag med frugtkompot, creme og flødeskum. I dag findes den dog i mange forskellige udgaver. Du kan lave en skøn version med æble som her eller kaste dig ud i en sommerlig udgave med rabarber og jordbær. Kun fantasien sætter grænser.