Desserter

Æbletrifli i glas

Æbletrifli er den perfekte efterårsdessert. Når du serverer æblekagen i portionsglas, ser det lidt finere ud – og der er ikke nogen, der tager lidt for grådigt af flødeskummet! Her får du opskriften på æbletrifli i glas.

Forberedelsestid: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

5 æbler
½ dl vand
50 g sukker
2 spsk. citronsaft
40 g usaltede pistacienødder uden skal
40 g hvedemel
50 g smør
25 g sukker
2 dl piskefløde

 

1. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med ½ dl vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.

2. Tænd ovnen på 180°. Blend pistacienødder, mel, smør og sukker i en foodprocessor til en crumble. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden.

3. Pisk fløden til flødeskum. Anret æblekompotten i glas, og top med bagt crumble og flødeskum.

 

PRØV OGSÅ: Muffins med blommer og chokolade