æbleskiver
Desserter

Æbleskiver med æble

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Lars Ranek
Oprindeligt var der rent faktisk æble i æbleskiver, og det er virkelig delikat med de små sprøde æblebidder i den bløde dej. Her får du en klassisk opskrift på æbleskiver med æbler
25 stk

ÆBLESKIVER

  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • fintrevet skal af en økologisk citron
  • 3 æggeblommer 
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • 1-2 æbler i terninger

ENDVIDERE

  • solsikkeolie til stegning

TILBEHØR

  • flormelis og pæresyltetøj

Æbleskiver hører julen til. Og du kan enten vælge at købe dem færdige eller lave dem selv. Opskriften her er med æbler - ligesom den oprindelige opskrift var.

1. Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og citronskal. Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen, sigt melblandingen i, og rør godt. Tilsæt olie, og lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.

 

2. Vend de piskede æggehvider i dejen, og hæld dem i en kande. Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Kom æbleterningerne i, når dejen begynder at stivne og hæve i kanterne, og vend æbleskiverne. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen. Stik i æbleskiverne med en strikke- eller træpind. Hvis der hænger dej ved pinden, skal de bages lidt længere. Hold de færdige æbleskiver varme i ovnen. Servér dem med flormelis og syltetøj.

 

PRØV OGSÅ: Julens lækreste brunekager - så opskriften her