Desserter

Æbleskiver med æble

Oprindeligt var der rent faktisk æble i æbleskiver, og det er virkelig delikat med de små sprøde æblebidder i den bløde dej. Her får du en klassisk opskrift på æbleskiver med æbler

Æbleskiver med æble til (ca. 25 stk.)

Æbleskiver hører julen til. Og du kan enten vælge at købe dem færdige eller lave dem selv. Opskriften her er med æbler - ligesom den oprindelige opskrift var.

INGREDIENSER TIL ÆBLESKIVER
250 g hvedemel
1/2 tsk. salt
3 tsk. sukker
2 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
fintrevet skal af en økologisk citron
3 æggeblommer 
4 dl kærnemælk
2 spsk. solsikkeolie
3 stiftpiskede æggehvider
1-2 æbler i terninger
 
ENDVIDERE
solsikkeolie til stegning
 
PRØV OGSÅ at servere æblskiver som en lille forret. Prøv opskriften på salte æbleskiver med torsk
 
TILBEHØR TIL ÆBLESKIVER
flormelis og pæresyltetøj
 
Opskrift - sådan laver du æbleskiver med æble
 
1. Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og citronskal. Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen, sigt melblandingen i, og rør godt. Tilsæt olie, og lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.
 
2. Vend de piskede æggehvider i dejen, og hæld dem i en kande. Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Kom æbleterningerne i, når dejen begynder at stivne og hæve i kanterne, og vend æbleskiverne. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen. Stik i æbleskiverne med en strikke- eller træpind. Hvis der hænger dej ved pinden, skal de bages lidt længere. Hold de færdige æbleskiver varme i ovnen. Servér dem med flormelis og syltetøj.
 
PRØV OGSÅ: Julens lækreste brunekager - så opskriften her

 

Læs mere om: