æblekage
Desserter

Æblekage med kanel

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Martin Tanggaard
En smuk og smagfuld kage til kaffen
12 stk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 moden banan
  • 2 spsk kanel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æble, skåret i terninger
  • 4 æbler, skåret i både
  • 6 spsk rørsukker

SERVERING

  • 2½ dl piskefløde eller 
  • vaniljeis eller creme fraiche

Fremgangsmåde:

Pisk æggene godt med sukkeret, og tilsæt blødt smør.

Mos bananen og rør i sammen med 1 spsk kanel.

Sigt melet i dejen sammen med bagepulver. 

Skær æblet i fine terninger og vend dem i dejen.

Hæld dejen i en smurt og sukkerdrysset springform, diam. 24 cm. 

Skær fire æbler i tynde både og læg dem på dejen – tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det skal de). 

Bland 1 spsk kanel og sukker, og drys det over kagen. 

Bag den i en 175 grader varm ovn i 45 min., og server med flødeskum eller vaniljeis.