æblekage med kanel
Mad

Æblekage med kanel

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Martin Tanggaard
En efterårsklassiker der aldrig går af mode. Nyd den søde symfoni af sprøde æbler og varm kanel
12 stk

Det skal du bruge

  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 moden banan
  • 2 spsk kanel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æble, skåret i terninger
  • 4 æbler, skåret i både
  • 6 spsk rørsukker

Servering

  • 2½ dl piskefløde, vaniljeis eller creme fraiche

Sådan laver du æblekage med kanel

  1. Pisk æggene godt med sukkeret, og tilsæt blødt smør.
  2. Mos bananen og rør i sammen med 1 spsk kanel.
  3. Sigt melet i dejen sammen med bagepulver.
  4. Skær æblet i fine terninger og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt og sukkerdrysset springform, diam. 24 cm.
  6. Skær fire æbler i tynde både, og læg dem på dejen - tryk dem let ned i den (de fylder godt, men det skal de).
  7. Bland 1 spsk kanel og sukker, og drys det over kagen.
  8. Bag den i en 175 grader varm ovn i 45 min.
  9. Servering: Servér med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.

Velbekomme!

Prøv også: Æblekage med kanel-ricotta.

Flere desserter med æble

Læs også