DET SKAL DU BRUGE TIL ÆBLEKAGE MED HONNINGRISTET NØDDERASP
600 g æbler
1 stang vanilje
¾ dl vand
1 dl lyst rørsukker
RASP
40 g mandler, smuttede
40 g pecannødder
30 g usaltede pistacienødder
1 lille økocitron
2 spsk. fast dansk honning
15 g smør
4 spsk. Gourmet rasp (grov rasp)
40 g tørrede blåbær
PYNT
1½-2 dl let pisket flødeskum
PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som vor mormor lavede den
1. Skræl æblerne, og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrab vaniljekornene ud, og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, sukker og vaniljestang op, og kom æblerne i. Damp dem møre under låg i 5-10 minutter. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen, evt. til næste dag.
2. Hak mandler og nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt honningen på panden, og rør smørret i, når den bobler. Vend nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld det på bagepapir, og køl helt af. Opbevar det i et tæt glas.
3. Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Kom flødeskum på toppen eller i en skål for sig