æblecrumble
Desserter

Æblecrumble med marcipan

af Emma Martiny 24. november 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Den klassiske æblecrumble får lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Her får du opskriften på en skøn æblecrumble med marcipan.
45 min 6 personer

Det skal du bruge til æblecrumble med marcipan

  • 800 g æbler
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 150 g havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 175 g koldt smør
  • 150 g marcipan
  • 150 g mandler
  • 1 tærteform, ca. 20 cm i diameter
  • smør til formen
  • Tilservreing: cremefraiche 18 % eller flødeskum 

Sådan laver du æblecrumble med marcipan

  1. Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.

  2. Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen.

  3. Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen i en skål, og smuldr smørret i.

  4. Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne.

  5. Rør det i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.

  6. Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.

  7. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Prøv også: Hjemmelavet æbletrifli i glas