Mad
16. september 2014

Æblecrumble med havregryn og kokos

Smuldredejen kan bruges til mange slags frugt, f.eks. blommer, pærer eller bær. Her får du opskriften med æble, havregryn og kokos
Af: Mai Knauer
æblecrumble

Foto: Columbus Leth

Smuldredejen kan bruges til mange slags frugt, f.eks. blommer, pærer eller bær. Her får du opskriften med æble, havregryn og kokos

SMULDREDEJ

  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 25 g kokosmel
  • 25 g havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tærteform (24 cm i diameter)
  • lidt smør til formen

FYLD

  • 4-5 æbler
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. kanel
  • 100 g hasselnødder eller mandler
Annonce

Opskrift - sådan laver du æblecrumble med havregryn og kokos

  1. Smuldredej: Skær smørret i tern, og kom alle ingredienser til smuldredejen i en foodprocessor eller blender. Blend det hurtigt sammen til en lidt grov smuldredej. Alternativt kan du lægge alle ingredienserne i en skål og smuldre smørret med fingrene.
  2. Fyld: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker. Vend dem i sukker og kanel. Læg æblerne i en smurt tærteform.
  3. Hak hasselnødder eller mandler groft, og drys dem over æblerne.
  4. Fordel smuldredejen ovenpå. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter ved 225°, til den er sprød og gylden, og æblerne er møre.

Prøv også: Pæretærte med marcipan og chokolade

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.