Lækre julesmåkager til julkagedåsen

12 julesmåkager til kagedåsen

5. maj 2022
af Max Martinussen
Der er ikke så få traditioner op til jul, og småkagerne er en af de traditioner vi ikke kan se bort fra! Julesmåkager hygger flere gange - både når I bager og når I snupper dem i kagedåsen. Her får du 12 af vores favoritter.

12 julesmåkager til kagedåsen

Herunder finder du en hel stribe af julesmåkager, der er både nemme, klassiske, sprøde og lækre - hvad mere kan du ønske dig?

fedtebrød - sprøde og lækre

Fedtebrød med glasur

De klassiske fedtebrød bliver endnu bedre med limeglasur og de sprøde kokosflager - få opskriften her.

chokoladespecier - sprøde og lækre

Verdens bedste chokoladespecier

Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Og så er specier med chokolade nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.

Pebernødder: Få den klassiske opskrift på gammeldags pebernødder her.

Pebernødder: Opskrift på klassiske og sprøde pebernødder

Pebernødder er én af julens bedste og nemmeste småkager. Der findes forskellige variationer af pebernødder, men den klassiske version med fløde og varme krydderier er en sikker vinder – opskriften får du her.

Hjemmebagte brunkager. Klassisk julesmåkage.

Brunkager

Ingen jul uden brunkager, og de her brunkager er ren old-school, som brunkager skal være. Basta!. Få opskriften på de lækre hjemmelavede brunkager her

Julens bedste vaniljekranse

Vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse. Her får du opskriften på de lækre og sprøde vaniljekranse - lige præcis sådan som vaniljekranse skal smage

Opskrift på jødekager - sprøde og lækre

De bedste jødekager

Jødekager er en klassiker til julens store hjemmebageri - prøv at udstikke kagerne i andre former f.eks. hjerter eller snefnug.

Ingefærkager - fine ingefærsmåkager med glasur pyntet som kagemænd.

Hjemmelavede ingefærkager - den bedste ingefærsmåkage

Disse ingefærkager vil bringe glæde på et hvert julebord. Se her, hvordan du bager dem - og hvordan du kan lave kageblandingen til en sød værtindegave til jul.

Smukke honninghjerter

Honninghjerter dem kan du købe... Men du kan også bage dem selv - og disse er helt fortryllende og slet ikke så svære!

peberkager

Peberkager: Opskrift med glasur, glimmer og gøgleri

Peberkager med pynt – der er ingen grænser i denne opskrift! Nyd julens mest skammeligt pyntede peberkager til din kaffe, eller brug dem som julepynt! Lav dem med en veninde eller med dine søde børn, hvis de kan klare sukkerchokket.

Finskbrød opskrift

Finskbrød - Klassisk opskrift på finskbrød

Finskbrød leder tankerne hen på mormors julebag og julehygge. Der er nu noget over småkager med masser af smør. Få opskriften på sprøde hjemmelavede finskbrød her.

Julesmåkager med pynt

Der er nærmest ikke noget så hyggeligt og julet som brunkagemænd og -figurer pyntet med hvid glasur - til kagedåsen eller til pynt på juletræet. Prøv fx Liv Martines opskrift her.

Klejner - opskrift på klassiske klejner med citron og kardemomme som mormor lavede dem.

Den bedste opskrift på klejner

Klassiske klejner som mormor lavede dem. Sprøde, søde og fedtede. Klejner er en skøn julespise, men de skal altså helst være hjemmelavede. Få opskriften på lækre og sprøde klejner her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.