Annonce
Mad
29. november 2019

Cuvette med glaserede pastinakker, butterbeanpuré og sprød grønkål

Hvis du giver den knaldgrønne puré et ’splash’ på tallerkenen som her, er der dømt ren restaurantstil. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårshovedret.
Af: Timm Vladimir
Lækker opskrift på cuvette

Foto: Columbus Leth

Hvis du giver den knaldgrønne puré et ’splash’ på tallerkenen som her, er der dømt ren restaurantstil. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårshovedret.
1 t og 7 min4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

KØD OG GRØNKÅL

  • 1 kg oksecuvette
  • 3 fed hvidløg
  • 10 stilke frisk timian
  • 4 blade frisk grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

GLASEREDE PASTINAKKER

  • 4 pastinakker
  • 25 g smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1½ dl oksekødsfond
  • 2 spsk. honning

GRØN BUTTERBEANPURÉ

  • 1 dåse butterbeans
  • 1½ dl oksekødsfond
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 20 g smør
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • Rød skovsyre
Annonce

Opskrift - sådan laver du cuvette med glaserede pastinakker, butterbeanpuré og sprød grønkål

  1. Kød og grønkål: Tænd ovnen på 110°. Brun cuvetten godt af på en pande. Læg den i en bradepande, og top med knust hvidløg, salt, peber og timian. Steg cuvetten i ovnen i ca. 60 minutter, og tag den ud, når kernetemperaturen er 57-58 grader. Lad stegen trække i 15 minutter, før den skæres. Skru ovnen op på 180°. Skyl og nip grønkålen, og vend den med olivenolie, salt og peber. Bag den i ovnen i 6-7 minutter, til grønkålsbladene er sprøde.
  2. Glaserede pastinakker: Skrub pastinakkerne, og steg dem i smør og olie i 7-8 minutter, til de begynder at give tegn på mørhed. Hæld fond og honning i panden, og dryp det over pastinakkerne med en ske, mens de steger videre, til væsken er kogt væk.
  3. Grøn butterbeanpuré: Sigt og skyl bønnerne. Kom dem i en kasserolle med fond, kog dem op, og lad dem simre i 7-8 minutter. Tilsæt hakket persille. Blend det sammen til en glat puré, og kør den igennem en sigte for at få den helt fin. Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den igennem med smørret. Smag til med salt og peber.
  4. Servering: Fordel den grønne butterbeanpuré på tallerkenerne – gerne med et kunstnerisk ”splash”. Anret pastinakker og cuvette ovenpå, top med sprød grønkål, og pynt med skovsyre.

Find resten af feminas nytårsmenu HER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.