
Citrusmarmelade
29. november 2011Citrusmarmelade
(4 små glas)
DET SKAL DU BRUGE
3 økologiske appelsiner
2 økologiske citroner
1 økologisk limefrugt
1 økologisk mandarin
1-1½ kg sukker
Opskrift - sådan laver du citrusmarmelade
Skyl citrusfrugterne grundigt. Vej dem - der skal være ca. 1-1½ kg. Kom citrusfrugterne i en gryde med koldt vand, der dækker, og kog dem under låg i 1½ time. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
Kom sukker (samme vægt som citrusfrugterne) i en foodprocessor, tag de varme citrusfrugter op af kogevandet, og blend det hele.
Fyld marmeladen på skoldede sylteglas. Luk straks låget, og opbevar dem køligt og mørkt i op til mindst 2 måneder. Holdbarhed efter åbning er 1-2 uger.
TIP: Husk, at det er vigtigt at bruge økologiske frugter. Er det ikke alle slags, du kan skaffe, så erstat med citron. Det bliver skønt.
FLERE OPSKRIFTER