Citronmarineret laks med peberrod-creme
Foto: BJØRN JAKOBSEN
Tid: 30 min. + hvile: mindst 4 timer
Citronmarineret laks med peberrod-creme
Ingredienser
1 kg laksefilet
Evt. karse som pynt
Marinade
6 citroner, heraf 2 øko
Salt, friskkværnet hvid peber
Creme
2 dl creme fraiche 38%
2 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
2 spsk frisk revet peberrod
Prøv også: Blinis med laks og dip
Fremgangsmåde
Fjern benene fra laksen og læg den i et dybt fad.
Riv skallen af to citroner og pres saften fra alle 6. Bland skal og saft sammen og hæld over laksen. Drys med salt og hvid peber.
Dæk fadet og stil i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over. Vend laksen en gang imellem.
Skær laksen ud i skiver og pak dem ind.
Pisk ingredienserne til cremen sammen og hæld den i en beholder med låg.
Pynt evt. med karse og servér med brød.
Fire lækre opskrifter til picnic, som er nemme at forberede dagen før!
med peberrod-creme Kold kalkun med
tun-kaperssauce Chokolade-kokoskage