Cappuccinofudge cheesecake
Sådan laver du cappuccinofudge cheesecake
(15-16 personer)
TID: 50 min. + bagetid
Skal laves dagen i forvejen og gerne op til fire dage før.
Det skal du bruge:
Bunden:
Ca. 250 g chokoladesmåkager, gerne med chokoladestykker i
180 g groft hakket mørk chokolade
60 g brun farin
6 spsk smeltet smør
Fyld:
4 pakker a 200 g flødeost
180 g sukker
2 spsk hvedemel
2 spsk mørk rom
3 spsk pulverkaffe, evt. 2 spsk
knuste friske kaffebønner
1 spsk vanilje-essens
4 store æg
LÆS OGSÅ: Cheesecake med gin-tonic-top
Topping:
1½ dl creme fraiche 38%
2 spsk sukker
2 tsk vanilje-essens
Glasur:
¾ dl piskefløde
200-300 g god mørk chokolade
½ dl Kahlúa eller anden kaffelikør
Sådan gør du:
Knus småkager, chokolade, og brun sukker i en foodprocessor. Tilsæt smørret og lad maskinen køre 1 min. Hæld blandingen i en 24 cm springform. Pak fingrene ind i husholdningsfilm, og pres blandingen op ad siderne og fast på bunden af formen.
Varm ovnen op til 175 grader.
Pisk flødeost og sukker sammen. Tilsæt mel, rom, kaffe og vanilje-essens og bland det godt. Pisk et æg i ad gangen. Hæld blandingen i springformen og bag 1 time. Afkøl i 15 min. Pisk creme fraiche, sukker og vanilje-essens sammen og hæld det over den afkølede, men stadig lune cheesecake. Bag 10 min. Afkøl og stil i køleskabet 3 timer eller mere.
Glasur: Varm piskefløden op til kogepunktet, fjern den fra varmen, og tilsæt grofthakket chokolade og likør. Når glasuren er afkølet og lidt fast, kommes den i en sprøjtepose. Pynt kagen med glasuren.