Mad

Cannelloni med svampe

af Louisa Lorang 1. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er cannelloni med svampe. Få opskriften her

400 g svampe i skiverolivenolie3 fed hvidløg i tynde skiver150 g babyspinat250 g ricottasalt og peber6 friske lasagnepladerlidt olivenolie til fadetTOMATSAUCE:1 lille løg, finthakket1 fed hvidløg, hakketolivenolie1 dåse hakkede tomater1 håndfuld basilikum, hakket1 nip sukkerENDVIDERE:1 mozzarella, 125 g½-1 dl hvidvin½-1 dl vand1 håndfuld plukket basilikum100 g blandet salatolie og eddikeRist svampene fint gyldne i olie på en varm pande. Kom hvidløgene ved, og lad det stege i yderligere 1 minut. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Lad væden koge væk, og tilsæt ricotta. Lad det hele varme op kort, og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt af, og fordel det på 6 lasagneplader. Rul dem sammen, og læg dem i et smurt ovnfast fad.Sautér imens løg og hvidløg i olivenolie i en varm gryde. Kom tomaterne i, og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med basilikum, salt, peber og sukker, og fordel tomatsaucen på cannellonierne. Top med mozzarella, og hæld ½ dl vin og ½ dl vand i fadet. Dæk til med folie, og sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Tjek, om du skal bruge mere vin og vand. Tag folien af, og steg det gyldent i yderligere 10 minutter. Afslut evt. med grill. Servér straks toppet med basilikum og med salat til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER