Hakkebøf med bagt kartoffel

Foto: Anders Schønnemann
Dobbeltbagte kartofler er noget, man ofte får i USA. Her er kartoflen bare rørt op med cremefraiche og masser af ost. De tager lidt tid i ovnen.
3 små bagekartofler
1½ dl drænet yoghurt 10 %
50 g feta, smuldret
1 bundt purløg, hakket
salt
ENDVIDERE:
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
salt og peber
200 g grønne bønner
1 dl vand
salt
1 rødløg, finthakket
olivenolie
æbleeddike
Skrub bagekartoflerne, og flæk dem. Sæt dem på en bageplade med skærefladen opad, og bag dem ved 200° i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Tag dem ud, og lad dem dampe af, så du kan røre ved dem. Skrab "kartoffelkødet" ud med en ske, og rør det sammen med yoghurt og smuldret feta. Rør purløget i, og smag til med salt. Sæt imens kartoffelskrællerne tilbage i ovnen i 10 minutter. Kom kartoffelfyldet tilbage i skallerne, og bag kartoflerne i yderligere 20 minutter, til de er gyldne.
Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Damp imens bønnerne i 1 dl saltet vand i et par minutter. Dræn vandet fra, og skyl dem kort med koldt vand. Vend dem med rødløg samt lidt olie og eddike.
Servér straks hakkebøffer med bønner og dobbeltbagte kartofler.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



