Mad

Hakkebøf med bagt kartoffel

af Louisa Lorang 1. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er hakkebøf med bagt kartoffel. Få opskriften her

Dobbeltbagte kartofler er noget, man ofte får i USA. Her er kartoflen bare rørt op med cremefraiche og masser af ost. De tager lidt tid i ovnen.3 små bagekartofler1½ dl drænet yoghurt 10 %50 g feta, smuldret1 bundt purløg, hakketsaltENDVIDERE:400 g hakket oksekødlidt olie til stegningsalt og peber200 g grønne bønner1 dl vandsalt1 rødløg, finthakketolivenolieæbleeddikeSkrub bagekartoflerne, og flæk dem. Sæt dem på en bageplade med skærefladen opad, og bag dem ved 200° i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Tag dem ud, og lad dem dampe af, så du kan røre ved dem. Skrab "kartoffelkødet" ud med en ske, og rør det sammen med yoghurt og smuldret feta. Rør purløget i, og smag til med salt. Sæt imens kartoffelskrællerne tilbage i ovnen i 10 minutter. Kom kartoffelfyldet tilbage i skallerne, og bag kartoflerne i yderligere 20 minutter, til de er gyldne.Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.Damp imens bønnerne i 1 dl saltet vand i et par minutter. Dræn vandet fra, og skyl dem kort med koldt vand. Vend dem med rødløg samt lidt olie og eddike.Servér straks hakkebøffer med bønner og dobbeltbagte kartofler.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER