
Glaseret laks med asian-salat

Foto: Anders Schønnemann
Det er risene, der tager tid. Så husk at sætte dem over først.
Thaibasilikum kan købes hos grønthandleren og velassorterede supermarkeder. Den kaldes også for sød basilikum hos asiatiske købmænd.
300 g laks uden skind og ben
2-3 spsk. sød chilisauce
1 spsk. ristede sesamfrø
ENDVIDERE:
¼ dl limesaft (ca. 1 limefrugt)
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
1 bundt forårsløg
2 gulerødder
1 håndfuld sød basilikum
1 spsk. ristede sesamfrø
TILBEHØR:
kogte fuldkornsris
sød chilisauce
limebåde
Del laksen i to stykker, og læg den på bagepapir på en bageplade. Fordel 2-3 spsk. sød chilisauce på laksen, og steg den i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, til den er tilberedt.
Rør imens limesaft, fiskesauce og sukker sammen.
Snit forårsløgene i tynde skiver, og skær gulerødderne i julienne. Vend begge dele med dressingen samt sød basilikum og sesamfrø.
Servér straks laks med salat og kogte ris. Giv limebåde og sød chilisauce til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



