Mad
8. august 2022

Bruschetta med mozarella og tomater

Uhm, en nylavet bruschetta bliver man aldrig træt af. Denne version er der lidt mere gods i, da de grilles med en skive frisk mozzarella. God som en lille ”haps”, en forret eller som en del af en frokost.
Af: Susanne Palmqvist
Bruschetta med mozarella og tomater

Foto: Anders Schønnemann

Uhm, en nylavet bruschetta bliver man aldrig træt af. Denne version er der lidt mere gods i, da de grilles med en skive frisk mozzarella. God som en lille ”haps”, en forret eller som en del af en frokost.
4 personer

Ingredienser til bruschetta

  • 4-6 store tomater i terninger og uden kerner
  • 1-2 spsk. god olivenolie
  • 1 fed meget finthakket hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum, evt. blandet med hakket bredbladet persille
  • lidt salt og kværnet peber
  • 1 pakke/pose frisk mozzarella (200 g)
  • 8 små skiver landbrød eller filone, 2 cm tykke
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
Annonce

Sådan laver du bruschetta med mozzarella og tomater:

  1. Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud.

  2. Skær tomaterne i små terninger.

  3. Bland dem med olie, hvidløg, krydderier og hakkede krydderurter.

  4. Skær osten i 8 skiver.

  5. Læg brødskiverne på en plade med bagepapir, og pensl med olie og hvidløg.

  6. Gril dem hurtigt gyldne og sprøde i ovnen.

  7. Læg en skive ost på hver, og gril igen i 1-2 minutter.

  8. Tag brødene ud, og top tomatblandingen ovenpå.

  9. Spis brødene lune, evt. med en blandet grøn salat.

Prøv også: Bruschetta med smørristede kantareller

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.