Krydret kanelkage med flødeostecreme
Foto: Betina Hastoft
TID: 25 minutter.
BAGETID: 25 minutter
Opskriften er til 12 personer
DU SKAL BRUGE
120 g smør
200 g brun farin
4 spsk. stærk færdigbrygget kaffe
2 æg
150 g hvedemel
Korn fra ½ vaniljestang
1½ spsk kanel
½ tsk stødte nelliker
½ tsk bagepulver
1 lille bageform, ca. 20 x 20 cm
FLØDEOSTCREME
200 g flødeost
1 æg
50 g sukker
SÅDAN GØR DU
1. Tænd ovnen på 180 grader og lad den forvarme. Beklæd bageformen med bagepapir.
2. Smelt smør, brun farin og kaffe i en gryde over svag varme, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle let af.
3. Rør æggene i blandingen. Bland mel, vaniljekorn, kanel, nelliker og bagepulver sammen og rør det i dejen. Hæld dejen i formen og lad den stå, mens du rører cremen sammen.
4. Rør flødeosten blød med en elpisker og tilsæt æg og sukker. Pisk ganske kort, til cremen akkurat har samlet sig. Fordel cremen jævnt oven på kagedejen.
5. Bag kagen i ovnen i 25 minutter. Køl den af på en rist og skær den i 12 ensartede firkanter.