Islagkage med marcipan-is og chokolade
Tid: 25 minutter. Bagetid: 25 minutter. Indfrysningstid: Ca. 1 time. Frysetid: Natten over.
Antal personer: 4-6.
DET SKAL DU BRUGE CHOKOLADEBUND150 g mørk chokolade75 g smør150 g sukker3 ægen springform, ca. 18 cm i diameter
MARCIPAN-IS150 g marcipan150 g sukker3¾ dl minimælk
OVERTRÆK100-200 g mørk chokolade
PRØV OGSÅ: Islagkage med chokolade og orange Opskrift - sådan laver du islagkage med marcipan-is og chokolade
1. Chokoladebund: Tænd ovnen på 175°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Fordel dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 25 minutter. Lad chokoladebunden køle af, og sæt den i fryseren i springformen. 2. Marcipan-is: Riv marcipanen groft. Varm forsigtigt marcipan, sukker og mælk op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel den færdig-kørte is oven på chokoladebunden, og sæt islagkagen i fryseren natten over. 3. Overtræk: Smelt mørk chokolade i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud over islagkagen, og servér straks, eller servér islagkagen med smeltet chokolade i en skål ved siden af.
Vidste du …… at danskerne blev introduceret for marcipanbrødet i 1898? Det var grønthandler Anton Berg og sønnen Gustav, der fra deres butikker i København begyndte at sælge fyldte chokolader i slutningen af 1800-tallet. Marcipanbrødet opstod oprindeligt som en lille simpel smagsprøve af chokoladeovertrukket marcipan, der blev delt ud til de mange ventende kunder.
PRØV OGSÅ: Snegle med marcipan og chokolade