Brød

Honningbrød med appesinssirup og valnødder

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Lars Ranek
Det bløde, krydrede brød med den søde sirup kan nydes, som det er eller med koldt smør
12 stk

INGREDIENSER

  • 500 g honning
  • 500 g rørsukker
  • 3 dl vand
  • 2 hele æg
  • 1 kg hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. syltet pomeransskal
  • revet skal af 2 appelsiner
  • 50 g rosiner

APPELSINSIRUP

  • saft af 2 appelsiner
  • ½ dl vand
  • 3 dl rørsukker

PYNT

  • 50 g valnødder

Smelt honning og rørsukker i vandet i en gryde. Tag det fra varmen, og lad det afkøle helt. Pisk æggene i, ét ad gangen. Bland hvedemel, natron, ingefær, kanel, allehånde og nellike sammen, og sigt det i dejen. Vend syltet pomeransskal, appelsinskal og rosiner i dejen. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen ved 150° i ca. 40 minutter. Der må ikke hænge dej fast, når du stikker i den med en nål, men den må heller ikke få for meget, så bliver den tør. Kog appelsinsaft, vand og sukker sammen til en sirup. Afkøl brødene let, hæld appelsinsirup over, og pynt med valnødder.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag