

Hjemmelavet knækbrød uden mel og med masser af kerner
Det skal du bruge til hjemmelavet knækbrød:
- 1 dl hørfrø malet til mel1 dl mandler malet til mel
- 1 dl græskarkerner
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl chiafrø (evt. hørfrø)
- 3 spsk. FiberHUSK
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. oregano
- 2 spsk. rosmarin
- 2 tsk. bagepulver
- 4 dl vand
Sådan laver du hjemmelavet knækbrød
-
Alle ingredienser til hjemmelavet knækbrød røres sammen og rulles tyndt ud på to bageplader.
-
Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, ridses i firkanter med kniv eller pizzaskærer og bages ved 160 grader i 65 minutter til knækbrødene er brune og sprøde.
-
Når dine hjemmelavet knækbrød er kølet af, kan de let knækkes og opbevares derefter i kagedåse i op til en uge.
Spis knækbrøddene med en lækker hjemmelavet jordbærmarmelade med chiafrø!
Sundt hjemmelavet knækbrød med kerner
Der findes mange gode opskrifter på hjemmelavet knækbrød uden mel, som er mindst lige så gode som de kulhydratholdige. Denne udgave af hjemmelavet knækbrød er krydret, men kan laves naturel, hvis man ønsker det.
I princippet kan man tilsætte forskellige frø, kerner og nødder i det mængdeforhold, man lige har i huset. Ligesom i opskriften på rugbrød kværner jeg hørfrøene for at få gavn af deres sunde omega3-fedtsyrer og bager brødet ved lav temperatur for ikke at ødelægge de sunde fedtsyrer.
PRØV OGSÅ: Rugbrødsboller med mørk chokolade