sunde boller
Brød

Hjemmebagte og sunde boller

af Susanne Palmquist 11. januar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Giv dine børn eller dig selv nogle gode og super sunde boller. De sunde boller er bagt med spinat, gulerødder og solsikkekerner. Spinat og gulerødder gør, at bollerne holder sig saftige, og kernerne giver noget godt at tygge på.
20 min 10 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g hakket frosset spinat
  • 2½ dl kogende vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl cultura
  • 50 g gær
  • 2 spsk. rapsolie (eller anden olie)
  • 150 g revne gulerødder (2-3 stk.)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1½ dl rugmel
  • 7½-8 dl hvedemel

Grønne og sunde boller til madpakken

  1. Kom spinatkuglerne i en stor skål, og hæld kogende vand over. Rør, til de er optøet. Rør cultura og salt i. Smuldr gæren, og rør den i.
  2. Tilsæt revne gulerødder, olie, solsikkekerner og rugmel, og rør godt. Kom hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, men ikke våd.
  3. Rør godt i et par minutter. Lad dejen til dine sunde boller hæve under et viskestykke i 15 minutter. Tag en stor ske, og dyp den i mel.
  4. Form store uregelmæssige boller, og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Drys med mel eller solsikkekerner.
  5. Lad din sunde boller igen hæve i 20 minutter. Bag de sunde boller midt i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på rist.

TIP: Brug dem som madbrød eller lagt sammen med pålæg til en god madpakke-sandwich. 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.