Brød og bagværk
11. februar 2013

Claus Meyer: Orange-chokoladekage

Det her er en skøn, tæt og svinagtig dessertchokoladekage, der demonstrerer, at appelsinens aroma og mørk chokolade kan få det allerbedste frem i hinanden. Jeg bager her kagen med en almindelig mørk chokolade, men har du fået fat på Valrhonas specialchokolade ”Special Orange”, så bag endelig med den
Af: af Claus Meyer fra bogen "Chokolade"
Claus Meyer: Orange-chokoladekage

Orange-chokoladekage til 12-14 personer

DET SKAL DU BRUGE
350 g Valrhona Caraïbe 66 %,
mørk chokolade
200 g smør
7 æggeblommer
250 g lyst rørsukker
250 g mandelmel eller finthakkede,
smuttede mandler
1 dl bitter orangemarmelade af
god kvalitet
½ dl piskefløde
7 æggehvider
lidt smør og hvedemel til formen
1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Opskrift - sådan laver du orange-chokoladekage

1. Forvarm ovnen til 175° ved varmluft. Smør springformen med smør, drys den med mel, og stil den til side. Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret, og smelt det over vandbad. Rør jævnligt, så du får en lækker sammenhængende og skinnende blanding. Kom æggeblommer og 200 g af rørsukkeret i en skål, og pisk det skummende. Pisk den smeltede chokolade-smør-blanding i. Tilsæt mandelmel, orangemarmelade samt piskefløde, og bland dejen godt sammen.

2. Pisk æggehviderne i en skål, til de er skummende. Tilsæt langsomt de sidste 50 g rørsukker, og pisk, til hviderne er stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i den smurte springform.

3. Bag kagen i 40-50 minutter, eller indtil den har sat sig - den bliver aldrig helt fast. Stik evt. en kødnål eller en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Gør der det, skal kagen bage lidt længere. Lad kagen køle lidt af i formen, og servér den lun i første omgang. Kagen er nu også dejlig dagen efter.

Fif fra Claus Meyer: Du kan lave din egen appelsinmarmelade ved at koge hele økologiske appelsiner i vand i 30 minutter. Herefter kasserer du kogevandet, blender appelsinerne og koger dem til appelsinmarmelade med sukker i forholdet 1:1.

Se flere chokoladelækkerier fra Claus Meyer her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også