Ciabatta brød er lette og lækre italienske flutes, som smager bedst nybagte eller ristet i skiver. Gode til f.eks. bruschetta med tomater, svampe eller godt pålæg
20 min2 personer
Tid i alt 40 min
Fordej
250 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
10 g gær
3 dl vand
2 tsk. flagesalt (Maldon-)
Endvidere
½ dl olivenolie
1½ dl lunkent vand
1 spsk. knuste fennikelfrø
ELLER tørret oregano
ca. 300 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
Opskrift - sådan laver du ciabatta brød:
Forberedelse: 20 minutter. Hævetid: 24 timer
Rør fordejen til dine flutes godt sammen, og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Rør alle de øvrige ting i til en ret løs dej. Ælt den, så grundigt du kan, med mel på hænderne. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det antal brød du vil lave. Vi laver to flutes. Form den til aflange brød, og rul dem spidse i begge ender.
Læg dem på en melstrøet plade, og rids dine flutes dybt. Lad dem igen hæve til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 230°-240°. Pensl dine flutes med vand, og smid evt. også lidt vand i bunden af ovnen.
Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. De kan også bages på en bagesten. Afkøl dine flutes på en rist. Kan sagtens fryses.