Brød og bagværk
14. maj 2014

Flutes med surdej

Imponer dine gæster med hjemmebagte flutes med surdej. Opskriften får du her
Af: af Camilla Zarah Lawes
Flutes med surdej

Foto: Bjørn Jakobsen

Flutes med surdej er superlækre, perfekt sprøde og seje, og så smager flutes med surdej bare af mere.

Flutes med surdej

2-4 flutes, afhængig af længden
Tid: 20 min. Hævetid: 1½ time + 1 time. Bagetid: 30 min.

Det skal du bruge til flutes med surdej
25 g gær
3 dl koldt vand
1 portion surdej (købes i bøtte i supermarkedet, står ved gæren)
1 spsk salt
½ spsk sukker
450 g hvedemel
Drys:
Solsikkefrø, birkes, sesamfrø eller andre kerner og nødder

Du kan også selv lave surdej til dine flutes. Opskriften på surdej får du i denne opskrift på traditionelt rugbrød

Sådan laver du flutes med surdej
Smuldr gæren i en skål, tilsæt vand og rør det glat. Rør surdejen i blandingen sammen med salt og sukker og til sidst hvedemel.

Ælt dejen til dine flutes sammen på en røremaskine ved lav hastighed i ca. 15 min. og lad den hæve i 1½ time et lunt sted.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, del i 2-4 portioner og tryk forsigtigt hvert stykke til en rektangel med fingrene. Fold langsiden ind på hvert stykke, rul sammen, spids enderne til og læg evt. dine flutes i smurte flutesforme.

Lad dine flutes med surdej efterhæve i 1 time.

Tænd ovnen på 240 grader. Pensl de hævede flutes med vand og drys med de valgte frø og sæt dem i ovnen. Sænk temperaturen til 200 grader, når dine flutes begynder at få farve og bag dem, så de får i alt 30 min. i ovnen.

Er du helt vild med at bage dit eget brød, så skulle du prøve denne opskrift på verdens bedste brød!

Flutes med surdej er oplagte at servere til en lækker forret. Her få du 14 fristende opskrifter på forretter:

Læs mere om:

Læs også