blomkålsgratin
Mad

Blomkålsgratin med pancetta

af Louisa Lorang 15. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er blomkålsgratin med pancetta. Få opskriften her

Blomkålsgratin ER old-school, men det er godt! Krydr din blomkålsgratin godt, og brug evt. bacon i stedet for pancetta, hvis du vil lave en lidt mere nordisk variation.

Blomkålsgratin er rigtig lækker sommermad, som om muligt smager endnu bedre, når du serverer den skønne blomkålsgratin på terrassen en lun sommeraften i godt selskab.

 

Blomkålsgratin til 2 personer:

100 g pancetta i terningeren smule olie1 blomkål i små buketter30 g smør40 g hvedemel3 dl sødmælk2 æg delt i blommer og hviderrevet muskatnødsalt og pebersmørrasp 

Tilbehør til blomkålsgratin:

100 g blandet salatolivenolie og æbleeddike 

PRØV OGSÅ: Blomkålsgratin med sprød salat

Sådan laver du blomkålsgratin:

Rist pancettaen sprød og gylden i en smule olie på en varm pande. Damp blomkålen i 1-2 minutter i saltet vand. Smelt smørret i en lille kasserolle. Pisk melet i og derefter mælken, lidt ad gangen, og lad det småkoge i 3-4 minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til det har kølet en smule af. Pisk æggeblommerne i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem med jævning, blomkålsbuketter og ristet pancetta.Smør et ovnfast fad, og drys det med rasp. Fyld blomkålsblandingen til din blomkålsgratin i fadet; drys med lidt rasp, og bag din blomkålsgratin ved 180° i 45-50 minutter, eller til æggemassen er gennemtilberedt. Tjek med en strikkepind eller skarp kniv; hvis der ikke hænger noget ved, er blomkålsgratinen færdig.Servér straks din blomkålsgratin med blandet salat til.