
Biryani med lam og spinat
16. december 2011(4-6 personer)
400-500 g lammekød (culotte eller inderlår)
1 løg i tynde ringe
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille rød chili, fintstrimlet
200 g frisk spinat (eller 250 g optøet helbladet)
2½ spsk. olie
6 hele nelliker
4 stk. hel kardemomme
3 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
2 tsk. gurkemeje
100 g abrikoser i små
terninger
1½ dl rosiner
75 g usaltede pistacienødder
3 dl basmatiris
5-7 dl varm hønse- eller grøntsagsbouillon (terning + vand)
250 g (1 pose) friske, rensede grøntsager i små stykker, f.eks. porre, courgette, gulerod, rød peber (fås grydeklar i supermarkeder)
salt og peber
PYNT:
evt. frisk koriander
Gør alle ting klar: Skær kødet i ret små terninger. Skær løget i skiver, og hak hvidløg og chili. Skyl og slyng spinaten. Gør krydderier, abrikoser, rosiner og pistacienødder klar. Skyl risene, og lad dem dryppe af. Lav bouillonen.
Varm olien op i en stor gryde/wok, og steg løget lysebrunt. Tag det op. Brun kødet godt sammen med hvidløg og chili. Tag det op. Steg risene med alle krydderierne, og vend grøntsager, kød og stegte løg i. Hæld 5 dl bouillon over, og bring det i kog. Læg et tæt låg over, og lad det simre ved svagere varme i ca. ½ time. Hæld evt. mere væske ved undervejs (det må ikke koge helt tørt). Vend frugter, nødder og spinat i, og lad det koge med i 5 minutter (spinat fra frost skal være optøet og koge med i ca. 10 minutter). Smag retten til med salt, peber og evt. mere garam masala. Pynt evt. med frisk koriander, og servér straks.




forretter Dejlige desserter og
skønne kager Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk