
Appelsin-marmelade
5. december 2012Appelsin-marmelade (tid: 40 min. + koge- og trækketid)
Ingredienser
4 øko-appelsiner
2½ dl vand
4½ dl sukker
1 kanelstang
5-10 nelliker
¼ tsk citronsyre
Atamon
Fremgangsmåde
Skyl appelsinerne og skær enderne af. Halvér dem på langs og skær dem i papirtynde skiver.
Læg dem i en gryde, hæld kogende vand over og lad dem trække i et par timer.
Kog appelsinskiverne i gryden i ca. 30 min. Lad appelsinerne køle af og sæt gryden i køleskabet natten over.
Kog igen appelsinskiverne op - denne gang med sukker, kanel-stang og nelliker.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 45 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt citronsyre og lad marmeladen køle af.
Skyl 1-2 marmeladeglas - eller som her tomme sennepsglas - i Atamon og vand og hæld marmeladen i.
Opbevares i køleskabet i en op til 3 uger evt. med kanelstangen og nellikerne i.