Aftensmad

Waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri

af Mai Knauer 1. september 2021
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri

WALDORFSALAT

  • 1 frisésalat
  • 1 julesalat
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 bundt brøndkarse
  • 100 g grønne vindruer
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 lille bundt persille
  • 100 g valnødder
  • 1 rødt æble, f.eks. pink lady
  • 150 g blåskimmelost

DRESSING

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor spsk. god mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • Groft brød

Opskrift - sådan laver du waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri

  1. Skyl og tør de 3 slags salat og brøndkarse, og fordel det på et fad. Skyl vindruerne; skær dem over på langs, og fjern eventuelle sten. Rens bladselleri, og snit den på skrå. Skyl og hak persillen. Fordel druer, bladselleri og persille over salaten. Rist valnødderne let på en tør pande, og hak dem groft.
  2. Dressing: Rør sennep, eddike, olie og mayonnaise godt sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Hæld den over salaten.
  3. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Fordel æble og valnødder over salaten. Bræk eller skær stykker af osten, og fordel det over salaten. Servér salaten med groft brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Andre lækre opskrifter