Waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri
af Mai Knauer
1. september 2021
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri
WALDORFSALAT
1 frisésalat
1 julesalat
1 håndfuld rucola
1 bundt brøndkarse
100 g grønne vindruer
3 stilke bladselleri
1 lille bundt persille
100 g valnødder
1 rødt æble, f.eks. pink lady
150 g blåskimmelost
DRESSING
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
1 stor spsk. god mayonnaise
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
Groft brød
Opskrift - sådan laver du waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri
Skyl og tør de 3 slags salat og brøndkarse, og fordel det på et fad. Skyl vindruerne; skær dem over på langs, og fjern eventuelle sten. Rens bladselleri, og snit den på skrå. Skyl og hak persillen. Fordel druer, bladselleri og persille over salaten. Rist valnødderne let på en tør pande, og hak dem groft.
Dressing: Rør sennep, eddike, olie og mayonnaise godt sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Hæld den over salaten.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Fordel æble og valnødder over salaten. Bræk eller skær stykker af osten, og fordel det over salaten. Servér salaten med groft brød til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.