Aftensmad

Vintersuppe med bønner

af Susanne Palmqvist 2. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Rustik og dejlig suppe, som også smager skønt på andendagen. Køb bacon i tykke skiver eller et helt stykke, og en hel chorizopølse, den er der mest smag og konsistens i

(4 personer)100 g bacon i terningerca. 100 g chorizopølse i halve skiver2 løg i terninger2 fed hvidløg i tynde skiver1 spsk. olie1 persillerod i små terninger1 rød peberfrugt i terninger2 gulerødder i små terninger2 stilke bladselleri i terninger2 tsk. sød paprikaca. 8 dl urte- eller hønsebouillon1 god kvist rosmarin/timian1 ds. røde kidneybønnerpersille, kørvel eller timianTILBEHØR:rød peberfrugtcreme eller pesto og gratinerede ostebrødGør alle ingredienser klar. Svits bacon, chorizo, løg og hvidløg i olien i 5 minutter. Kom de øvrige grøntsager i, og svits dem godt. Drys pa-prika over, og kom bouillon og krydderurter ved. Lad det hele simre under låg i ½ time. Hæld væden fra bønnerne, og vend dem i. Kog i endnu 10 minutter. Smag suppen godt til, og servér den varm med grønt drys og en klat pebercreme/pesto.Prøv også: Hot suppe med kylling og ananas