

Vintergryde med nakkefilet, selleri og æble
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kg nakkefilet
- 1 glas krydderiblanding, f.eks. Santa Maria Scandinavian Forest
- 2 skalotteløg
- 400 g knoldselleri
- 1 stort æble
- 2-3 spsk. olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- saft af 1 citron
- friske krydderurter, f.eks. rosmarin og timian
- ca. 4 dl hønsebouillon
- evt. majsstivelse
TILBEHØR
- 2½ dl grov bulgur
- 1 spsk. olivenolie
- 2 rødløg
- 25 g smør til stegning
- 150 g frisk grønkål, skyllet og hakket
- salt
Opskrift - sådan laver du vintergryde med nakkefilet, selleri og æble
1. Skær kødet i grove tern, og krydr med masser af krydderiblanding. Vend det godt rundt. Pil og hak løgene. Skræl knoldsellerien, og skær den i store tern. Skyl æblet, og skær det i tern. Brun kødet grundigt i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Tag kødet op. Hæld lidt mere olie i gryden, og steg løg, selleri og æble. Tilsæt citronsaft, og lad det koge ind. Tilsæt krydderurter og bouillon, og lad retten simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag saucen til, og jævn den evt. med lidt majsstivelse rørt ud i en smule koldt vand.
2. Tilbehør: Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Hæld olivenolie i den færdige bulgur, og rør rundt med en gaffel. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i smør i 2 minutter. Tag dem op. Varm panden godt op, og lynsteg grønkålen, til den netop falder sammen. Drys med salt, og vend løg og bulgur i. Servér som tilbehør til vintergryden.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående smilende æg, vintergryde og bagte æbler med nødder. Få opskrifterne til forret og dessert her