Vacherin mont-d’or
Aftensmad

Vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner

af Camilla Zarah Lawes 9. december 2011
Foto: Columbus Leth
Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner

Vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner

Den cremede, super lækre (og fede) Mont-d'Or er en ren luksus-ost og smager blidt og vidunderligt. Servér den med kiks eller godt brød og de syltede figner til. Servér gerne en god portvin til den udsøgte osteret.

Opskrift til 6 personer

DET SKAL DU BRUGE1 stk. Vacherin Mont-d'Or

SYLTEDE FIGNER4 dl portvin1 god stang vanilje4 spsk. muscovadosukker8 figner

TILBEHØRkiks el. godt brød

Kog forsigtigt portvinen op med vaniljekorn og vaniljebælg. Tilsæt sukkeret, og lad det koge ind til halvdelen. Del fignerne i kvarter; kom dem i lagen, og giv dem et opkog. Lad dem køle af til stuetemperatur, og servér dem til osten.

FLERE OPSKRIFTER