Mad
5. januar 2022

Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

Lammekødet må gerne have en høj fedtprocent, hvis det skal være ægte tyrkisk. Her får du opskriften på tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
Af: Timm Vladimir
Tyrkisk lahmacun

Foto: Columbus Leth

Lammekødet må gerne have en høj fedtprocent, hvis det skal være ægte tyrkisk. Her får du opskriften på tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
15 min4 personer
Tid i alt 2 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 15 g gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 dl hvedemel, tipo 00
  • evt. en pizzasten

FYLD

  • 250 g hakket lammekød  
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. harissa (chilisauce)
  • 1 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. finthakket bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie

TOPPING

  • 1 citron
  • 4 tomater
  • syltede chilier
  • bredbladet persille
Annonce

Opskrift - sådan laver du tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie.
  2. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
  3. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
  4. Fyld: Læg kødet i en skål.
  5. Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen.
  7. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
  8. Fordel farsen på dejen, og dryp med olie.
  9. Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter.
  10. Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.

TIP: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.