Tyrkisk lahmacun
Aftensmad

Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

af Timm Vladimir 31. marts 2021
Foto: Columbus Leth
Lammekødet må gerne have en høj fedtprocent, hvis det skal være ægte tyrkisk. Her får du opskriften på tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
15 min 4 personer
Tid i alt 2 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 15 g gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 dl hvedemel, tipo 00
  • evt. en pizzasten

FYLD

  • 250 g hakket lammekød  
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. harissa (chilisauce)
  • 1 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. finthakket bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie

TOPPING

  • 1 citron
  • 4 tomater
  • syltede chilier
  • bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie.
  2. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
  3. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
  4. Fyld: Læg kødet i en skål.
  5. Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber. 
  6. Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen.
  7. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
  8. Fordel farsen på dejen, og dryp med olie.
  9. Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter.
  10. Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.

TIP: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.

PRØV OGSÅ: Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa

Andre lækre opskrifter