En dåse tun kan let forvandles til saftige deller. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, kan du hakke og tilsætte en god håndfuld. Her får du opskriften på tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo
30 min4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
2 dåser tun (i olie eller vand)
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
3 forårsløg
RODFRUGTFRITTER
1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
2 spsk. olivenolie
salt
CHILIMAYO
1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt
Sådan laver du tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo
Rodfrugt-fritter
Tænd ovnen på 175°.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt.
Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.
Tun-frikadeller
Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars.
Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.
Form frikadellerne og steg dem på panden.
Chili-mayo
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.