

Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo
DET SKAL DU BRUGE
- 2 dåser tun (i olie eller vand)
- 2 æg
- 1 dl finvalsede havregryn
- salt og friskkværnet peber
- 3 forårsløg
RODFRUGTFRITTER
- 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
- 2 spsk. olivenolie
- salt
CHILIMAYO
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god mayonnaise
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- salt
1. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.
2. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.
3. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Jordskokkesuppe med ristede butterbeans – Få opskriften her
Tirsdag: Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt – Få opskriften her
Torsdag: Enchiladas med kødsauce og butternutsquash – Få opskriften her
Fredag: Bygotto med butternut og rosmarin – Få opskriften her