Aftensmad

Tortilla med fisk og chitpotlecreme

af Marie Melchior 9. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på street-food fra eget køkken. Her får du opskriften på tortilla med fisk og chitpotlecreme

Tortilla med fisk og chitpotlecreme til 4 personer

De bløde mexicanske hvedepandekager er populære som street-food i Sydamerika og USA. Her med lækker fisk!

INGREDIENSER 600 g hvid fisk (f.eks. kuller) 1 spidskål 1 pakke tortillaer   MARINADE 2 usprøjtede limefrugter 1 fed hvidløg 1 dl olivenolie 2 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. honning 1 tsk. spidskommen 1 tsk. chiliflager salt og friskkværnet peber   DRESSING 2 usprøjtede limefrugter 2½ dl kvark ½ tsk. chipotlepulver (eller røget paprika) 1 tsk. spidskommen 1 tsk. chiliflager salt og friskkværnet peber   TOMATSALSA 250 g små tomater 1 bundt koriander 1 limefrugt 3 spsk. olivenolie  

Opskrift - sådan laver du tortilla med fisk og chitpotlecreme

  1. Marinade: Riv skallen af limefrugterne, og pres saften. Hak hvidløg fint. Rør limeskal, limesaft og hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.   2. Skær fisken i 5 x 5 cm store tern, og læg dem i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere. Grill eller steg fisken i 3-4 minutter på hver side.   3. Dressing: Riv skallen på den ene limefrugt, og pres saften fra begge limefrugter. Rør limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.   4. Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Bland dem med grofthakket koriander, limesaft og olie. Krydr med salt og peber.   5. Snit spidskålen fint. Lun tortillaerne på en pande. Fordel spidskål, fisk og tomatsalsa oven på tortillaerne, og dryp med dressing. Fold dem på midten, og servér i en serviet.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Forårsminestrone med små ovnstegte kødboller - Få opskriften her

Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter - Få opskriften her

Wraps med grøntsagsfyld og kylling - Få opskriften her

Croque madame med tomatsalsa - Få opskriften her