torskeloin
Aftensmad

Torskeloin med estragonsauce, spinat og ris

af Marie Melchior 26. april 2022
Foto: Line Falck
Fisk har kort tilberedningstid, men ofte mangler man lige den rigtige opskrift. Her får du opskriften på torskeloin med estragonsauce, spinat og ris
5 min 4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskeloin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron

ESTRAGONSAUCE

  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. tørret estragon
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • ½ l piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk estragon

TILBEHØR

  • 250 g ris
  • 100 g frisk babyspinat

1. Estragonsauce: Pil og hak skalotteløg. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven. Tilsæt sennep, tørret estragon og eddike. Lad eddiken koge ind til den halve mængde. Tilsæt fløde, og skru ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter, til den tykner. Smag til med salt og peber. Skyl og hak den friske estragon, og vend den i saucen lige før servering.

 

2. Tænd ovnen på 200°. Skær torskeloin i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie og citronsaft. Bag torskestykkerne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er netop gennembagte.

 

3. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl spinaten.

 

4. Anret spinat med torsk ovenpå, og hæld estragonsauce over. Servér torskeloin med kogte ris og resten af estragonsaucen.

 

TIP: Torskeloin er det tykkeste og saftigste kød på torsken, men du kan også bruge almindelige torskefileter.

Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Brændende kærlighed med kartoffel-broccoli-mos - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble - Få opskriften her

Fredag: Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme - Få opskriften her