

Torskeloin med estragonsauce, spinat og ris
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g torskeloin
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
ESTRAGONSAUCE
- 2 skalotteløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. tørret estragon
- 4 spsk. hvidvinseddike
- ½ l piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk estragon
TILBEHØR
- 250 g ris
- 100 g frisk babyspinat
1. Estragonsauce: Pil og hak skalotteløg. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven. Tilsæt sennep, tørret estragon og eddike. Lad eddiken koge ind til den halve mængde. Tilsæt fløde, og skru ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter, til den tykner. Smag til med salt og peber. Skyl og hak den friske estragon, og vend den i saucen lige før servering.
2. Tænd ovnen på 200°. Skær torskeloin i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie og citronsaft. Bag torskestykkerne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er netop gennembagte.
3. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl spinaten.
4. Anret spinat med torsk ovenpå, og hæld estragonsauce over. Servér torskeloin med kogte ris og resten af estragonsaucen.
TIP: Torskeloin er det tykkeste og saftigste kød på torsken, men du kan også bruge almindelige torskefileter.
Få indkøbslisten til hele uge her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Brændende kærlighed med kartoffel-broccoli-mos - Få opskriften her
Tirsdag: Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble - Få opskriften her
Fredag: Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme - Få opskriften her
