Opskrift - sådan laver du torsk med rustik auberginesauce
1. RUSTIK AUBERGINESAUCE: Tænd ovnen på 220°. Skyl auberginer, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og gyldne. Rist pinjekerner let i en stor gryde uden fedtstof. Hæld dem over i en skål. Pil og hak løg. Pres hvidløg. Rens bladselleri, og skær det i tynde skiver. Svits det hele i olivenolie i gryden. Hæld hakkede tomater og rødvinseddike ved, og lad saucen simre, imens auberginerne er i ovnen. Vend kapers, grønne oliven, rosiner, bagte auberginetern og pinjekerner i gryden, og lad saucen simre, mens torsken tilberedes. Smag til med salt og peber 2. Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Dryp olie og friskpresset citronsaft over, og krydr godt med salt og peber. Riv citronskallen fint over torsken. Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter ved 220°, til den er akkurat gennemstegt og let gylden. Dryp evt. mere citronsaft over, og servér med auberginesauce og lunet flute.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Pizza med rødbede og ricotta - Få opskriften her
Onsdag: Blomkålskarry med sprøde kikærter - Få opskriften her
Torsdag: Pappardellepasta med svampe-ragout - Få opskriften her
Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her