

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner
TOMATSUPPE
- 1 tsk. korianderfrø
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- ½ tsk. stødt cayennepeber
- 200 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 l grøntsagsbouillon
- 2 spsk. mørk balsamicoeddike
- salt og friskkværnet peber
- evt. tallerkensmækkerblade til pynt
GROVE CROUTONER
- 4 skiver landbrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. salt
KØDBOLLER
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
Kødbollerne bliver kogt i tomatsuppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i tomatsuppen lige inden servering.
1. Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter. Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.
2. Grove croutoner: Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bage-
plade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.
3. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
4. Kog kødbollerne i tomatsuppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Servér tomatsuppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her
Spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød - Få opskriften her
Kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat - Få opskriften her
Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler - Få opskriften her