Aftensmad

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

af Marie Melchior 25. august 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

Kødbollerne bliver kogt i tomatsuppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i tomatsuppen lige inden servering.

INGREDIENSER TIL TOMATSUPPE

1 tsk. korianderfrø 2 løg 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie til stegning ½ tsk. stødt cayennepeber 200 g koncentreret tomatpuré 1 dåse kikærter 1 dåse flåede, hakkede tomater 1 l grøntsagsbouillon 2 spsk. mørk balsamicoeddike salt og friskkværnet peber evt. tallerkensmækkerblade til pynt  

GROVE CROUTONER

4 skiver landbrød 2 spsk. olivenolie 1 spsk. salt  

KØDBOLLER

500 g hakket oksekød 1 løg 1 spsk. tørret oregano 1 æg salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

  1. Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter. Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.   2. Grove croutoner: Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bage- plade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.   3. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.   4. Kog kødbollerne i tomatsuppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Servér tomatsuppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her

Spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød - Få opskriften her

Kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat - Få opskriften her

Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler - Få opskriften her