Aftensmad

Tomatiserede svinekæber på pasta

af Anne Larsen 1. juni 2010
Svinekæber kan grilles, ølmarineres eller indgå i en sammenkogt ret. I denne tomatiserede version er de skønne – de minder lidt om »gode ben«, bare mere kød og uden ben.

Tid: 1½ timeTil 4 personer12 svinekæberHavsalt1 tsk rapsolie1 stort skalotteløg eller 2-3 små4 fed hvidløg2 ds. flåede tomater, helst cherrytomaterFriskkværnet sort peber300 g fuldkornspasta100 g rucola1 lille bundt frisk basilikum

Flere opskrifter

Fjern synlige hinder og kog kæberne i letsaltet vand i 5 kvarter.Snit løgene imens og mas hvidløgsfeddene.Vend løgene i olien og hæld dåsetomaterne ved.Krydr saucen med salt og peber og lad den simre i 5 min.Kog pastaen.Kom svinekæberne ned i tomatsaucen.Skyl og tør rucolaen og anret den med pasta og herover tomatsaucen med kæber.Drys friskskåret basilikum over.Proteinenergi: 33 pct.Fedtenergi: 19 pct.Kulhydratenergi: 48 pct.541 kcal pr. person