Aftensmad

Tomatiserede svinekæber på pasta

af Anne Larsen 21. februar 2022
Svinekæber kan grilles, ølmarineres eller indgå i en sammenkogt ret. I denne tomatiserede version er de skønne – de minder lidt om »gode ben«, bare mere kød og uden ben.
4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

INGREDIENSER

  • 12 svinekæber
  • Havsalt
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 stort skalotteløg eller 2-3 små
  • 4 fed hvidløg
  • 2 ds. flåede tomater, helst cherrytomater
  • Friskkværnet sort peber
  • 300 g fuldkornspasta
  • 100 g rucola
  • 1 lille bundt frisk basilikum

Fjern synlige hinder og kog kæberne i letsaltet vand i 5 kvarter.

Snit løgene imens og mas hvidløgsfeddene.

Vend løgene i olien og hæld dåsetomaterne ved.

Krydr saucen med salt og peber og lad den simre i 5 min.

Kog pastaen.

Kom svinekæberne ned i tomatsaucen.

Skyl og tør rucolaen og anret den med pasta og herover tomatsaucen med kæber.

Drys friskskåret basilikum over.

Proteinenergi: 33 pct.
Fedtenergi: 19 pct.
Kulhydratenergi: 48 pct.
541 kcal pr. person