TIP: Sådan får du sprød svær på din flæskesteg
Aftensmad

TIP: Sådan får du sprød svær på din flæskesteg

21. december 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk
foto All Over Press
Få gode tips og tricks til at få sprød svær på din flæskesteg, så den bliver knasende og gylden juleaften

Knasende og sprød svær på din flæskesteg - sådan gør du

Det kan blive en svær skuffelse for gæsterne, hvis du serverer en blød og slatten svær til flæskestegen juleaften. Men der er en række gode råd, du kan forsøge at følge, så du får helt sprøde flæskesvær, skriver Idényt.

Prøv opskriften: Flæskesteg med æble-rosmarin-fyld

LÆS MERE: Her får du opskrifterne på noget af julens vigtigste tilbehør; brunede kartofler og rødkål.

- Hæld lidt citronsaft over sværen, når der kun er en times stegetid tilbage. Det affedter og gør den sprød.

- Gnid sværen med lidt eddike inden stegningen.

- Er det en lys og smidig svær, skal du ikke gøre mere ved den. Men er den hård og gullig, skal den koges først. Læg stegen på hovedet i den første del af stegetiden. Det giver en sprød og boblende svær.

- Er det svært at få salt ned i ridserne i sværen, så sæt flæskestegen i ovnen og lad den stege lidt. Så er ridserne mere tydelige, og saltes kan let drysses over.

- Hæld en kop øl over stegen, når der en times stegetid tilbage. Det giver en sprød svær, og gør i øvrigt stegeskyen ekstra lækker.

LÆS MERE: Når julemiddagen er ovre, så er det tid til lækker julekonfekt. Her får du opskrifterne på julens lækreste konfekt.

Meyer og Prices råd til sprøde svær

Idényt har også fået to kendte kokke til at give deres bedste tips til den sprøde svær videre.

Claus Meyer, kogebogsforfatter og iværksætter: Det er vigtigt at tjekke, at sværen på stegen er ridset dybt nok igennem. Den skal ridses smalt (en halv cm) og helt ned til kødet. Du skal sørge for at få godt med salt ned i ridserne og være opmærksom på, at sværen skal ligge vandret under hele stegningen. Det kan du sikre ved at placere stanniol eller kartoffelstykker under den lave side af stegen. Brug et stegetermometer til flæskestegen. Når den er nået op på 65 grader, er stegen færdig. Vil du have boblende svær, skal du have ovnens temperatur op på 225-250 grader.

James Price, kogebogsforfatter og tv-kok: Vær sikker på, at der er et godt fedtlag på flæskestegen fra slagteren, så sværen bliver sprød. Gå alle ridser igennem og vær sikker på, at de er skåret næsten ned til kødet. Gnid godt med salt i og vær ikke fedtet med det. Saltet trækker nemlig vandet ud af fedtet, og gør sværen lækker og sprød. Steg flæskestegen i en ovn ved 200 grader og giv sværen en ekstra omgang på grill, hvis den ikke er sprød nok.

Slut julemiddagen af med skøn risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce