

Aftensmad
Thaisuppe med butternutsquash
af Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen
16. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Få retter luner som suppe, og med sine stærke krydderier vamer denne thai-inspirerede ekstra meget. Få opskriften på thaisuppe med butternutsquash.
2 personer
Thaisuppe
- 10 g olie
- 1-2 tsk. karrypasta
- ½ løg
- 500 g butternut squash
- 100 g gulerod
- 2½ dl vand
- 10 g bouillonterning
- 300 g krebsehaler i lage
- 200 g kokosmælk
- 1 spsk. limesaft
Tilbehør
- ½ tsk. criracha sauce (chilisauce)
- 4 riskiks
Pynt
- 15 g peanuts
- 2 spsk. purløg
- 1 spsk. koriander
Opskrift - sådan laver du thaisuppe med butternutsquash
Opvarm olien i en gryde, og svits karrypasta og løg et par minutter, til det begynder at dufte. Del butternutsquash i halve, og skrab kernerne ud med en ske. Du behøver ikke at skrælle den. Skær squashkødet og gulerod i grove tern, og kom det i gryden sammen med vand og bouillonterning. Kog ved middelvarme i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen, tilsæt krebsehaler og kokosmælk. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft. Smør criracha sauce på to riskiks, og læg de to resterende på, som en sandwich. Servér suppen med riskikssandwich, og pynt med peanuts, purløg og koriander. UGENS ANDRE OPSKRIFTERMandag: Champignontærte med grønkålssalat
Tirsdag: Citronmarineret kylling
Onsdag: Omvendt pizza
Fredag: One pot-rodfrugfad