Der er thaisuppe på menuen i ugens madplan fra Femina
Aftensmad

Thaisuppe med butternutsquash

af Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen 16. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Få retter luner som suppe, og med sine stærke krydderier vamer denne thai-inspirerede ekstra meget. Få opskriften på thaisuppe med butternutsquash.
2 personer

Thaisuppe

  • 10 g olie
  • 1-2 tsk. karrypasta
  • ½ løg
  • 500 g butternut squash
  • 100 g gulerod
  • 2½ dl vand
  • 10 g bouillonterning
  • 300 g krebsehaler i lage
  • 200 g kokosmælk
  • 1 spsk. limesaft

Tilbehør

  • ½ tsk. criracha sauce (chilisauce)
  • 4 riskiks

Pynt

  • 15 g peanuts
  • 2 spsk. purløg
  • 1 spsk. koriander

 

Opskrift - sådan laver du thaisuppe med butternutsquash

    Opvarm olien i en gryde, og svits karrypasta og løg et par minutter, til det begynder at dufte. Del butternutsquash i halve, og skrab kernerne ud med en ske. Du behøver ikke at skrælle den. Skær squashkødet og gulerod i grove tern, og kom det i gryden sammen med vand og bouillonterning. Kog ved middelvarme i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen, tilsæt krebsehaler og kokosmælk. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft. Smør criracha sauce på to riskiks, og læg de to resterende på, som en sandwich. Servér suppen med riskikssandwich, og pynt med peanuts, purløg og koriander.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat

Tirsdag: Citronmarineret kylling

Onsdag: Omvendt pizza

Fredag: One pot-rodfrugfad

Andre lækre opskrifter