Opskrift på thailandske rejefrikadeller med agurkesalat
Mad

Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat

25. december 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Der er smæk på smagen i de krydrede thaifrikadeller, der er smagt til med bl.a. karrypasta, limeskal og ingefær. Her får du opskriften på thailandske rejefrikadeller med agurkesalat.
1 t og 10 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g rejer fra frost
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 spsk. Fiskesauce
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 2½ cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 4 forårsløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Agurkesalat:

  • 2 agurker
  • 1 stort rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dl risvinseddike
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. salt

Tilbehør:

  • 4 dl basmatiris
  • Sød chilisauce

Opskrift – sådan laver du thailandske rejefrikadeller med agurkesalat

Optø rejerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Blend rejer, æg, hvedemel, fiskesauce, karrypasta, limesaft og -skal, revet ingefær og presset hvidløg i en foodprocessor eller blender, til du får en jævn fars. Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det i farsen, og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Agurkesalat:
Skyl og halvér agurkerne på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, så sukkeret opløses. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.

Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på posen.

Form rejefrikadellerne, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med ris, chilisauce og agurkesalat.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også