Thai-peanut-curry med kylling og søde kartofler
Aftensmad

Lækkr thai-peanut-curry med kylling og søde kartofler

af Emma Martiny 16. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Kokosmælk og peanutbutter giver en luksuriøs sauce, der smyger sig blidt om kyllingekød og grøntsager. Her får du opskriften på thai-peanut-curry med kylling og søde kartofler
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingekød i strimler
  • 4 dl ris
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • olie til stegning
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 5 kaffirlimeblade
  • 500 g søde kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dåser kokosmælk
  • 3 store spsk. peanutbutter
  • saft af ½ limefrugt
  • 2-3 spsk. fiskesauce

TIL SERVERING

  • 1 bundt koriander
  • 1 dl saltede peanuts

Opskrift - sådan laver du thai-peanut-curry med kylling og søde kartofler 

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Pil og hak løget. Pil og riv hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Svits det hele i olie i en gryde.
  3. Tilsæt kylling, karrypasta og kaffirlimeblade, og lad det svitse, til kødet bliver brunet.
  4. Skræl søde kartofler; skær dem i tern, og tilsæt dem.
  5. Rens peberfrugten, skær den i strimler, og lad dem stege med i gryden.
  6. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og bring retten i kog.
  7. Lad den simre svagt i ca. 15 minutter, til kartoffelternene er møre.
  8. Smag til med limesaft og fiskesauce.
  9. SERVERING: Anret ris, korianderblade og hakkede peanuts i skåle, og servér thai-peanut-curry til.

 

TIP: Servér evt. retten med nudler i stedet for ris.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: BLT-rugbrødssandwich – Få opskriften her

Torsdag: Fyldte kebab-auberginer med tabbouleh – Få opskriften her

Fredag: Ravioli med ærtepesto – Få opskriften her