Thai beef-bowl med mango
Aftensmad

Thai beef-bowl med mango

af Emma Martiny 27. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Sød og saftig mango smager forrygende sammen med let spicy oksekød. Hvis du marinerer kødet aftenen inden, kan du have måltidet klar på kort tid. Her får du opskriften på thai beef-bowl med mango
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g oksekød i strimler
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl sesamolie
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær

TILBEHØR

  • 4 dl ris

BEEF-BOWL

  • 1 moden mango
  • 1-2 modne avocadoer
  • 1 bundt forårsløg

TIL SERVERING

  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du thai beef-bowl med mango 

  1. Læg kødet i en skål, og bland det med sojasauce, sesamolie og rørsukker. Rist sesamfrø let på en tør pande, og afkøl. Pil og riv hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Rør sesamfrø, hvidløg og ingefær i farsen, og sæt det marinerede kød i køleskabet i mindst 12 timer, gerne natten over.   2. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   3. BEEF-BOWL: Skræl mangoen, og skær mangokødet i skiver. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Rens og snit forårsløg i tynde, skrå skiver. Opvarm en wok ved høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væske fra kødet i wokken.   4. SERVERING: Fyld portionsskåle med ris, og anret oksekød, mango, forårsløg og avocado over risene. Pynt med plukket koriander, og servér.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med laks og spinat – Få opskriften her

Tirsdag: Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør - Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sort quinoa - Få opskriften her

Fredag: Coq au vin med kartoffelmos - Få opskriften her