svinemørbrad
Mad

Svinemørbrad med bagte kartofler

31. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Drys mørbraden med frisk rosmarin og citronskal, når den er stegt. Det giver masser af god smag. Få opskriften på svinemørbrad med bagte kartofler her
35 min4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad, afpudset
  • 1 spsk. olie til stegning

ROSMARINDRYS

  • 4 stilke rosmarin
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

BAGTE KARTOFLER

  • 4 bagekartofler

KRYDDERSMØR

  • 100 g blødt smør
  • ½ bundt persille
  • 1 fed hvidløg

SPRØD SALAT

  • 1 bakke blandede salatblade
  • 100 g manchego
  • 16 cornichoner
  • 1 rødløg
  • 16 sorte oliven

DRESSING

  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. sukker
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

1. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 170° varmluft. Skrub og halvér kartoflerne. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.

2. Svinemørbrad: Brun mørbraden i olie på en pande. Steg den færdig i ovnen i 12 minutter sammen med kartoflerne.

3. Kryddersmør: Rør smør sammen med hakket persille og presset hvidløg. Sæt på køl.

4. Rosmarindrys: Bland hakket rosmarin med fintrevet citronskal, salt og peber. Drys det på den stegte mørbrad.

5. Sprød salat: Skyl salaten. Skær osten i mindre stykker. Flæk cornichonerne. Pil løget, og skær det i tynde både. Bland det hele med oliven.

6. Dressing: Rør dressingen sammen. Vend den i salaten.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Mandag: Tigerrejer i grøntsagssauce med parmesan - Få opskriften her

Tirsdag: Clubsandwich med med kyllingebryst - Få opskriften her

Onsdag: Karrybøffer med tomatsalsa og naanbrød - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kartoffel-fennikel-salat - Få opskriften her

Læs også