svinemørbrad
Aftensmad

Svinemørbrad med bagte kartofler

af Camilla Zarah Lawes 31. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Drys mørbraden med frisk rosmarin og citronskal, når den er stegt. Det giver masser af god smag. Få opskriften på svinemørbrad med bagte kartofler her
35 min 4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad, afpudset
  • 1 spsk. olie til stegning

ROSMARINDRYS

  • 4 stilke rosmarin
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

BAGTE KARTOFLER

  • 4 bagekartofler

KRYDDERSMØR

  • 100 g blødt smør
  • ½ bundt persille
  • 1 fed hvidløg

SPRØD SALAT

  • 1 bakke blandede salatblade
  • 100 g manchego
  • 16 cornichoner
  • 1 rødløg
  • 16 sorte oliven

DRESSING

  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. sukker
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

1. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 170° varmluft. Skrub og halvér kartoflerne. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.

 

2. Svinemørbrad: Brun mørbraden i olie på en pande. Steg den færdig i ovnen i 12 minutter sammen med kartoflerne.

 

3. Kryddersmør: Rør smør sammen med hakket persille og presset hvidløg. Sæt på køl.

 

4. Rosmarindrys: Bland hakket rosmarin med fintrevet citronskal, salt og peber. Drys det på den stegte mørbrad.

 

5. Sprød salat: Skyl salaten. Skær osten i mindre stykker. Flæk cornichonerne. Pil løget, og skær det i tynde både. Bland det hele med oliven.

 

6. Dressing: Rør dressingen sammen. Vend den i salaten.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Tigerrejer i grøntsagssauce med parmesan - Få opskriften her

Tirsdag: Clubsandwich med med kyllingebryst - Få opskriften her

Onsdag: Karrybøffer med tomatsalsa og naanbrød - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kartoffel-fennikel-salat - Få opskriften her

Læs også