Svinekæber i hvidvin
Aftensmad

Svinekæber i hvidvin

af Louisa Lorang 20. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er svinekæber i hvidvin. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 45 min

Det skal du bruge

  • 12 svinekæber
  • olie til stegning
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 3 persillerødder i grove stykker
  • 2 løg i både
  • 2 æbler i både
  • 5 fed hvidløg, knuste
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl hønsebouillon
  • 1 lille bundt timian
  • salt og peber
  • 25 g koldt smør
  • hakket persille

Tilbehør

  • Kartoffelmos eller groft brød

Opskrift - Sådan gør du: Svinekæber i hvidvin

  1. Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun de afpudsede svinekæber i lidt olie i en varm, tykbundet gryde - gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt.
  2. Tag de brunede svinekæber op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt hvidvin.
  3. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad dine svinekæber simre under låg i ca. 1 time.
  4. Byt lidt rundt på svinekæberne undervejs, så alle får lige meget varme. Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen.
  5. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter.
  6. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag de færdige svinekæber til med salt, peber og koldt smør.
  7. Servér svinekæber toppet med hakket persille, og giv mos eller groft brød til.

 

Er du på udkig efter flere opskrifter med svinekød? Så kan du finde nogle herunder: 

Andre lækre opskrifter